marți, 16 mai 2017

Gogoașă paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , zahăr adăugat , soia )




          Ingrediente ( 7 bucăți ) :

·       120 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       30 g de eritrit ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       8 g de coajă de lămâie
·       20 g de zeamă de lămâie
·       1 ouă de mărimea M
·       2 gălbenușuri de ouă
·       70 g de apă
·       2 g de esență de vanilie ( aici )
·       + 8 g de amestec făină pentru frământare aluat


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 15 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem , astfel încât aluatul să fie gros .
Tăiem din aluat , cu ajutorul unei forme pentru gogoși cu diametrul de 8 cm , 7 gogoși .

Încingem ulei de nucă de cocos și prăjim în ea gogoșile , câte 2 minute pe ambele părți .

O gogoașă este aproximativ 48 g .





Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 107 kcal – cu fibre
Proteine : 3,4 g
Lipide : 4,8 g
Carbohidrați : 9 g
         

Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 222 kcal – cu fibre
Proteine : 7,1 g
Lipide : 10,1 g
Carbohidrați : 18,8 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu