marți, 18 iulie 2017

Tort cu cremă de vanilie, din blat cu ouă, din amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( fără gluten, lapte, soia, fără zahăr adăugat )




          Ingrediente blat:

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       50 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       20 g de zeamă de lămâie
·       4 ouă de mărimea M
·       +1 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere formă de tort
(
aici )


Ingrediente cremă cu vanilie:

·       1 pachet de praf de budincă cu vanilie ( aici )
·       20 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       10 g de gelatină
·       100 g de cocomas ( aici )
·       500 g de lapte de cocos

Ingrediente jeleu de căpșuni:

·       400 g de căpșuni
·       15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       100 g de apă
·       12 g de gelatină

Prima dată preparăm crema cu vanilie:

Amestecăm praful de budincă în lapte, apoi le fierbem.
Amestecăm gelatina cu îndulcitorul, turnăm în crema fierbinte și le amestecăm bine.
După ce se răcește adăugăm crema de cocos și o lăsăm în frigider până la utilizare.

Preparăm jeleul de căpșuni:

Punem căpșunii curățați în apă și le fierbem pe foc mic 10 minute, apoi le turmixăm.
Amestecăm gelatina cu îndulcitorul, turnăm peste căpșuni și le turmixăm până se face cremă.
Lăsăm să se răcească și o păstrăm în frigider până la utilizare.

Mod de preparare blat:

Batem spumă din albușuri și sare.
Adăugăm îndulcitor la gălbenușuri și le facem spumă. Adăugăm zeama de lămâie și le lucrăm împreună.
Adăugăm 1/3 din spumă la gălbenușuri, făina și le amestecăm.
Adăugăm în 2 porții spuma rămasă și le amestecăm ușor cu un tel.
Ungem cu ulei de nucă de cocos o formă de tort siliconată, turnăm aluatul în ea.

Coacere:

Se coace 28 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După ce scoatem blatul din cuptor, lăsăm 5 minute în forma de tort, apoi îl scoatem din ea și-l lăsăm să se răcească.

Asamblare:

Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară.
Tăiem blatul în 3 bucăți.
Așezăm în forma de tort o bucată de blat, turnăm peste ½ din crema de vanilie.
Punem peste încă o bucată de blat și turnăm peste jeleul de căpșuni.
Acoperim jeleul cu ultima bucată de blat și o ungem cu crema de vanilie rămasă.
Lăsăm tortul în frigider până se întărește, dar mai bine dacă o lăsăm peste noapte.
Înainte de servire o tăiem în 12 felii și o ornăm cu căpșuni.
Masa totală a tortului, fără ornament, este de 1400 g.
Masa totală a blatului este 333 g.

Valoarea nutrițională pe 100 g de blat:

Valoare energetică : 213 kcal – cu fibre
Proteine : 11,3 g
Lipide : 8,1 g
Carbohidrați : 22 g

Valoarea nutrițională pe felie:

Valoare energetică : 117,2 kcal – cu fibre
Proteine : 5,2 g
Lipide : 5,7 g
Carbohidrați :10,6 g

Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 100,5 kcal – cu fibre
Proteine : 4,4 g
Lipide : 4,9 g
Carbohidrați : 9,1 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu