luni, 17 iulie 2017

Biscuiți fără ouă, paleo-vegan ( fără gluten, fără lapte, fără zahăr adăugat )




          Ingrediente:

·       100 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii
( aici )
·       60 g de nucă măcinată
·       60 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       20 g de zeamă de lămâie
·       50 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       80 g de apă
·       +6 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii, pentru frământare și întindere aluat

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele uscate și lichide în boluri separate, apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm.
Tăiem din ea biscuiți în formă de cerc, cu diametrul de 6 cm ( sau de dimensiunea dorită ).
Frământăm, întindem și tăiem din nou aluatul rămas, până se termină.
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coacere:

Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
          Lăsăm pe tavă încă 2-3 minute, până ce se întăresc puțin.
          Lăsăm să se răcească.
După ce se răcesc, vor fi crocante.
20 de bucăți: 276 g

Valoarea nutrițională pe bucată:

Valoare energetică : 58,7 kcal – cu fibre
Proteine : 1 g
Lipide : 4,3 g
Carbohidrați : 2,9 g

Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 425,1 kcal – cu fibre
Proteine : 7,4 g
Lipide : 31,3 g
Carbohidrați : 21,3 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu