marți, 15 august 2017

Chiflă Szafi Reform, cu proteine, cu conținut redus de carbohidrați, cu puține grăsimi ( paleo, fără gluten, gălbenuș de ouă, lapte, drojdie )





          Ingrediente:

·       100 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       1,5 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de oțet de mere
·       3 albușuri de ouă ( 102 g )
·       50 g de apă
·       + 6 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat

Ungere:

·       1 g de ulei de nucă de cocos ( aici )


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele (în afară de făină) cu un tel, apoi adăugăm făina și lucrăm aluatul.
Aluatul va fi puțin moale, dar după 10 minute de odihnă va fi potrivit.

Între timp tapetăm  tavă cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm alutul.
Îl împărțim în 3 bucăți egale și formăm din ele chifle cu diametrul de 9 cm.
Le așezăm pe tava tapetată (la distnțe mari) și le ungem cu ulei de nucă de cocos.

Coacere:

Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească.


Valoarea nutrițională :
1 bucată ( 64 g )
Valoare energetică :
128 kcal
Lipide :
1,1 g
Carbohidrați :
17,4 g
Fibre :
10,8 g
Proteine :
6,7 g
Sare :
2,5 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu