luni, 14 august 2017

Cozonac sau kuglof Szafi Reform fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( paleo, fără lapte, soia, fără zahăr adăugat )





          Ingrediente:

·       200 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       4 g de sare himalaya ( aici )
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       4 ouă de mărimea M
·       75 g de apă caldă ( nu fierbinte! )
·       10 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       2 prafi de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       1 lingură de praf de albuș de ouă
·       10 g de pudră de cacao Szafi Reform ( aici )
·       30 g de oțet de vin alb
·       + 5 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele, scoatem din bol jumătatea aluatului și-l așezăm într-un bol separat, adăugăm pudr de cacao și un pic de apă.

Pe o suprafță presărată cu făină le frământăm și-le lăsăm 10 minute la odihnă. Formăm din ele cozonac și-l lăsăm încă 10 minute l odihnă.

Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, apoi încă 30 de minute la 180 de grade.

Lăsăm să se răcească.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu