sâmbătă, 26 august 2017

Musaca de fasole verzi cu smântână și ovăz ( fără gluten, lapte, soia )





          Ingrediente:

·       1-1,5 kg de fasole verzi călite
·       4 porții de garnitură de ovăz condimentat ( aici )
·       60 g de fulgi de ovăz ( aici )
·       800 g de piept de pui tocat
·       1 lungură de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       O ceapă
·       1 pahar mare de smântână de 12% ( sau fără lapte: cremă de cocos ( aici ) amestecat cu sare și zeamă de lămâie)
·       Sare himalaya ( aici )
·       Piper
·       Boia
·       Usturoi granulat ( aici )


Mod de preparare:

Preparăm garnitura de ovăz după rețetă ( aici ).
Călim fasolele.

Călim ceapa în ulei de nucă de cocos, adăugăm pieptul de pui și le prăjim până se albește, apoi adăugăm condimentele ( boia, sare, piper, usturoi ), adăugăm smântâna, fulgile de ovăz. Le dăm jos de pe foc și lăsăm puțin să stea, să se înmoaie.

Într-o tavă yena, punem o parte din fasolele călită, punem peste garnitură de ovăz, apoi turnăm peste o parte din carnea cu smântână, apoi din nou fasole, garnitură și carne. La sfârșit îl ungem cu smântână sau înlocuitor de smântână.


Se coace aproximativ 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu