sâmbătă, 23 septembrie 2017

Prăjitură de ciocolată fără gluten ( fără lapte, soia, fără zahăr adăugat )



           Ingrediente blat :
         
·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·        14 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie
·       210 g de apă
·       30 g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )


Mod de preparare :

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și suflăm forma de tort cu ulei.

Amestecăm apa, cu zeama de lămâie și cu îndulcitorul.

Adăugăm amestecul de făină, pudra de aao și bicarbonatul de sodiu și le amestecăm cu un tel, până ce obținem o cremă densă și turnăm crema în forma de tort .

Se coace 19-21 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

         
          Ingrediente și mod de preparare aluat:

Batem spumă tare, deasupra aburilor, din 7 albușuri de ouă, îndulcitor după gust și un pic de zeamă de lămâie.
După ce se coace blatul, turnăm peste spuma și-l punem înapoi în cuptor pentru 5-8minute, ca să se usuce, la temperatura foarte mică.

Ingrediente și mod de preparare glazură:

Amestecăm 30 g de pudră de cacao cu 20 de grame de îndulcitor de patru ori ai dulce, adăugăm 50 g de apă fierbimte, apoi 15 g de ulei de nucă de cocos ( aici ).

Se mai poate adăuga și gem de caise, ungem blatul cu gem, apoi turnăm peste spuma.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu