sâmbătă, 23 septembrie 2017

Pâine Szafi Free- Szafi Reform cu conținut redus de carbohidrați, fără gluten (vegan, fără lapte, fără soia, fără drojdie)




          Ingrediente:

·       200 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine pufoasă ( aici ) (sau amestec de făină cu hrișcă pentru pâine de casă cu coaja crocantă Szafi Free (aici))
·       80 g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii fără gluten
( aici )
·       4 g de sare himalaya ( aici )
·       30g de oțet din vin alb (sau 40 g zeamă proaspăt stoarsă de lămâie, eventual de oțet de mere) (preparat cu amestec de făină cu hrișcă pentru pâine de casă cu coaja crocantă Szafi Free 40g de oțet de mere)
·       340 g de apă călduță (preparat cu amestec de făină cu hrișcă pentru pâine de casă cu coaja crocantă Szafi Free 350g de apă călâie)

Mod de preparare:

Amestecăm oțetul, sarea și apa, adăugăm făinile și frământăm aluatul.
Lăsăm 10 minute la odihnă.
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul, apoi formăm pâine din el.
O așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi o ungem cu ulei de nucă de cocos și o crestăm.

Coacere:


Se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, o ungem din nou cu ulei, apoi se coace încă 8-10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu