marți, 10 octombrie 2017

Prăjitură cu mere fără gluten ( fără soia, poate fi preparat și fără lapte, fără zahăr adăugat )



          Ingrediente aluat:

·       100 g de nucă măcinată
·       400 g de mere feliată
·       1 linguriță de zeamă de lămâie
·       3 ouă de mărimea M
·       2 linguri ( aproximativ 40 g ) de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați ( aici )
·       1,5 g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       1,5 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )

Ingrediente sos ( este mai ușor cu budincă de vanilie, dar nu aveam acasă ):

·       3 dl de lapte, sau lapte vegetal
·       3 gălbenușuri de ouă
·       1 lingură de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut redus de carbohidrați
·       1 lingură de amestec făină de fibre de bambus ( aici )
·       Aromă de vanilie
·       Îndulcitor după gust

Mod de preparare:

Ungem tava cu ulei de nucă de cocos și o presărăm 50 g de nucă măcinată, așezăm peste feliile de mere amestecate cu zeamă de lămâie și-l presărăm cu restul de nucă.
Turmixăm ingredientele aluatului și-l turnăm peste mere.

Se coace 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, apoi încă 10 minute la 180 de grade.

Între timp preparăm crema. Fierbem laptele, din care adăugăm puțin la făină și le amestecăm.
Restul de lapte turnăm peste îndulcitor și vanilie amestecată cu gălbenușuri, apoi adăugăm și făina amestecată cu lapte și le punem pe foc mic, până se îndensește.

Scoatem prăjitura din tavă, astfel încât aluatul să fie în jos, iar merele deasupra. Turnăm peste crema și glazură de ciocolată (pudră de cacao, apă fierbinte, ulei de nucă de cocos).
Foarte gustoasă! Poate fi preparat foarte repede!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu