joi, 30 noiembrie 2017

Prăjitură cremoasă vegană, fără gluten, cu conţinut redus de calorii, care poate fi preparat rapid (fără lapte, ouă, soia)





Poate fi preparat în 15-20 de minute, este foarte simplu,
poate fi preparat şi de începători.

          Ingrediente (16 felii):

·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb (aici)
·       14 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce (aici)
·       30 g de zeamă de lămâie
·       200 g de apă
·       2 linguri amestec condimente pentru turtă dulce (aici)

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade şi suflăm o tavă cu ulei (sprayde ulei).
Amestecăm apa cu zeama de lămâie, adăugăm îndulcitorul, amestecul de condimente.
La final adăugăm făina şi-l amestecăm energic cu un tel, până devine cremos, apoi turnăm jumătate din aluat în formă.
Se coace 5 minute în cuptorul preîncălzit.
La fel şi pentru jumătatea cealaltă a aluatului.

Ingrediente budincă de ovăz:

·            25 g de budincă de ovăz cu vanile (aici)
·            40 g de griş de ovăz fără gluten (aici)
·            3 dl de lapte vegetal
·            Un praf de sare himalaya (aici)
·             Îndulcitor  (aici)
·             Gem după gust (aici)

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele şi le fierbem 4-5 minute pe foc mic amestecând din când în când, apoi îl acoperim şi-l lăsăm 10-15 minute la odihnă.


Alte ingrediente:

·       100 g de gem de prune şi scorţişoară Szafi Free (sau cu orice alt gust) (aici)
·       Glazură de ciocolată (poate fi şi ciocolată topită) :pudră de cacao, eritrit pudră şi apă (sau cocomas)

Mod de preparare:

Tăiem în 2 blaturile, astfel obţinem 4 foi de 27x14 cm.

Apoi facem straturi:
Blat+budincă de griş+blat+gem+blat+budincă+blat+glazură de ciocolată.

Lăsăm prăjitura câteva ore în frigider, apoi o feliem.


Valoarea nutrițională pe felie (fără glazură de ciocolată):

Valoare energetică : 76 kcal ( cu fibre )
Proteine : 1,8 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidraţi: 15 g


Un sfat:

Putem să preparăm şi un desert la pahar, din blaturi care nu ne-au ieşit perfect.
Punem într-o ceaşcă blat, budincă, blat, gem, blat, budincă, blat, glazură.
Budinca poate fi mai moale, să fie mai cremos.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu