joi, 30 noiembrie 2017

Prăjitură vegană cu conşinut redus de carbohidraţi şi calorii (fără gluten, lapte, ouă, soia, fără zahăr adăugat)





          Ingrediente aluat şi modul de preparare (24 de felii):

·       300 g de amestec făină Szafi Free express (aici)
·       140 g de eritrit pudră (aici)
·       1 g de sare himalaya (aici)
·       4 g de amestec condimente pentru turtă dulce (aici)
·       20 g de oţet de vin alb
·       280 g de apă
·       +8 g de amestec făină Szafi Free express pentru întindere aluat

Amestecăm ingredientele uscate şi cele lichide în boluri separate, apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.
Pe o suprafaţă presărată cu făină frământăm aluatul şi-l împărţim în 2 bucăţi egale.
Întindem din ele câte o foaie de 26x36 cm.
Le aşezăm pe tave separate, tapetate cu hârtie de copt şi le coacem separat.

Coacere:

Se coc cţte 15 minute în cuptorul preîncălzit la 160 de grade.

Ingrediente şi mod de preparare cremă:

·       5 dl de lapte de cocos
·       80 g de griş de ovăz Szafi Free (aici)
·       25 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce (aici)
·       30 g de eritrit cu vanilie
·       2 g de sare himalaya
·       4 g de agar-agar

Fierbem 1 dl de lapte şi înmuiăm în ea agar-agar-ul, între timp fierbem grişul de ovăz.
Amestecăm sarea , îndulcitorul şi grişul cu laptele rămas şi le fierbem amestecând încontinuu.
După ce se fierbe lăsăm pe foc mic încă 7 minute, amestecând încontinuu, apoi adăugăm agar-agar-ul şi le fierbem încă 3 minute.
Lăsăm să se răcească şi-l punem în frigider până ce se întăreşte (încât să-l putem întinde pe foaia de aluat).

Pentru ungerea blatului din mijloc:

·       150 g de gem de caise Szafi Free (aici)

Asamblare:

Tăiem în 2 fiecare foiae de aluat, astfel obţinem 4 foi.
Ungem prima foaie cu jumătatea cremei, apoi aşezăm peste încă o foaie pe care o ungem cu gem.
Aşezăm peste a treia foaie de aluat şi-l ungem cu crema rămasă şi o acoperim cu ultima foaie.

Îl punem în frigider până ce se întăreşte.
Putem să-l acoperim cu ceva greutate, ca foaie de sus să rămână drept.
Înainte de servire o ungem cu glazură de ciocolată şi-l tăiem în 24 de felii.


Valoarea nutrițională pe felie (fără glazură de ciocolată):

Valoare energetică : 68 kcal ( cu fibre )
Proteine : 1,8 g
Lipide : 1 g
Carbohidraţi: 11,5 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu