luni, 18 decembrie 2017

Găluște cu „brânză” vegană, fără gluten ( fără lapte, ouă, fără zahăr adăugat )





         Ingrediente (8 găluște):

·       70 g de amestec făină Szafi Reform pentru prăjituri (aici)
·       80 g de griș de ovăz fără gluten (aici)
·       20 g de eritrit (aici)
·       Un praf de sare himalaya (aici)
·       6 g de coajă de lămâie
·       20 g de zeamă de lămâie
·       Un vârf de cuțit de vanilie măcinată, sau 5 g de aromă de vanilie
·       160 g de apă

Pentru presărare:

·       5 g de ulei de nucă de cocos (aici)
·       20 g de pesmet

Amestecăm pesmetul cu ulei și-l prăjim un pic.

Mod de preparare:

Amestecăm apa cu grișul, eritritul, sarea și le fierbem pe foc mic, până ce se îndensește.
Adăugăm celelalte ingrediente. După ce se răcește frământăm un pic aluatul, apoi îl punem în frigider.

Formăm din aluat 10 găluște și le dăm puțin în pesmet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu