joi, 7 decembrie 2017

Garnitură fără gluten: ovăz fiert (vegan, fără gluten, lapte, soia)





         Ingrediente (300 g):

·       125 g de garnitură de ovăz (aici)
·       200 g de apă
·       3 g de sare himalaya (aici)
·       Condimente după gust

Mod de preparare:

Îl fierbem pe foc mare (aproape maxim), sub capac aproximativ 8 minute (depinde de plită).
La jumătatea timpului ( după 4-5 minute ) o amestecăm să nu se lipească.
După fierbere o amestecăm din nou, o acoperim cu un capac și o lăsăm 10 minute la odihnă.
O servim ca o garnitură, sau cu legume fierte/prăjite, ca un fel principal.
Ovăzul fiert este foarte bun și pentru mâncăruri umplute, înlocuiește orezul. În acest caz folosim ovăzul fiert (fără să stea la odihnă).



Garnitură cu gust de aste cu cartofi

 

Prăjim puțin partea albă din ceapa verde în lapte de migdale, apoi îl amestecăm cu garnitura de ovăz.
Poate fi servit cu rucola și cu salată de sfeclă.

Mixt de garnitură de ovăz


Am adăugat la garnitura de ovăz afine, sfeclă, porumb fiert și pătrunjel.


Garnitură de ovăz cu legume



Preparăm garnitura de ovăz după rețeta de mai sus, apoi adăugăm legume sau fructe după gust (am adăugat castraveți, roșii, pătrunjel, afine, mere) cu o lingură de muștar (sau maioneză).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu