marți, 16 ianuarie 2018

Chec de banane și nucă, vegană, fără îndulcitor și fără zahăr (fără gluten, lapte, ouă, ulei)





         Ingrediente:

·       1 banană (piure)
·       70 g de zeamă de mandarine (sau zeamă de portocale)
·       45 g de curmale (tăiată în bucățele) (aici)
·       50 g de nucă
·       140 g de apă
·       20 g de zeamă de lămâie
·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe cu carob (aici)
·       Pentru ornare: 0,5 banane, tăiată pe felii, 5 g de nucă


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele, cu un tel, astfel încât făina o adăugăm ultima, până se face cremă.
O coacem 30 de minute, într-o formă de silicon pentru pâine, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Înainte de coacere o presărăm cu feliile de banane și nucă.

O sugestie: puteți s-o serviți cu gem de mere și prune (aici), pe lângă cafeaua, ceaiul de dimineață.



Valoarea nutrițională pe 1 felie (30 g):

Valoare energetică : 63 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 0,95 g
Carbohidrați : 13 g


Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 212 kcal
Proteine : 4,4 g
Lipide : 3 g
Carbohidrați : 40 g



Poate fi preparat și cu conținut redus de carbohidrați 
(paleo):


Ingrediente:

·       140 g de mixt pentru brioșe cu ciocolată amară (aici)
·       4 ouă de mărimea M
·       20 g de ulei de nucă de cocos (aici) (poate fi înlocuită cu 10 g de apă, dar va fi puțin mai uscată)
·       70 g de apă


Mod de preparare:

Amestecăm ouălecu ulei de nucă de cocos și apă, apoi adăugăm făina și le lucrăm împreună cu un tel.

Adăugăm la aluat:

·       1 banană (piure)
·       3 pătrățele de ciocolată de menaj fără zahăr
·       Nucă

Adăugăm aluatul într-o formă de silicon și-l presărăm cu felii de banană și nucă.
Puteți să adăugați și îndulcitor, dar nu este necesar.

Coacere:

Se coace 30 de minute la 180 de grade.


La sfârșit am turnat peste glazură de carob (carob, eritrit pudră, apă).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu