sâmbătă, 20 ianuarie 2018

„Iaurt” fals, vegan, din garnitură de ovăz (fără gluten, lapte, soia, fără zahăr adăugat)



         Ingrediente:

·       50 g de garnitură de ovăz Szafi Free (aici)
·       50 g de nucă de cocos ras (aici)
·       1 linguriță de îndulcitor de 4 ori mai dulce (aici )
·       2 g de sare himalaya (aici)
·       5 g agar-agar (aici)
·       35 g de zeamă de lămâie
·       1150 g de apă

Mod de preparare:

Prima dată preparăm latepele vegetal cu mașină de preparat lapte vegetal din următoarele ingrediente: garnitură de ovăz, nucă de cocos răzuit, sare, apă.
         După ce l-am preparat, îl tregem prim trecurătoare și lăsăm să se răcească. Trebuie sa obținem 968 g de lapte.
Fierbem 200 g de lapte și-l amestecăm cu îndulcitor și agar-agar.
Adăugăm amestecul de lapte cu îndulcitor și agar-agar la laptele rămas, adăugăm zeama de lămâie și le amestecăm cu un tel.
După ce se răcește o punem în frigider (o amestecăm des înainte să se răcească).
După ce se întărește o putem servi, dar dacă o lăsăm să stea o zi, va avea gust mai bun.
Masa totală a „iaurtului”: 1005 g.

Valoarea nutrițională pe 100 g, fără agar-agar:

Valoare energetică : 51,3 kcal
Proteine : 0,9 g
Lipide : 3,5 g
Carbohidrați : 3,4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu