miercuri, 24 ianuarie 2018

Sărățele cu cremvuști, fără ouă, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați (fără drojdie, soia, lapte)




Poate fi consumat de cei care preferă
mâncările cu conținut redus de carbohidrați,
cei care au intoleranță la gluten, lapte, ouă sau soia,
cei care țin dietă paleo!

         Ingrediente (14 bucăți):

·       100g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii (aici)
·       2 g de sare himalaya (aici)
·       20 g de ulei de nucă de cocos (aici)
·       15 g de zeamă de lămâie
·       140 g de apă la temperatura camerei
·       7 cremvuști
·       Presărare: semințe de susan (aici) și ketchup fără zahăr (aici)

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele, astfel încât să adăugăm făina ultima dată. Frământăm aluatul, apoi îl lăsăm 10 minute la odihnă.
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tăiem cremvuștii în două.
Întindem aluatul într-o foaie și-l tăiem în 14 bucăți.

Învelim cremvuștii cu aluat și le coacem.
Timpul de coacere depinde de frosimea aluatului.
Eu le-am copt 50 de minute, apoi încă 5 minute cu funcție grill.


Putem să preparăm și sărățele din aluatul de mai sus:


         Astefel este de ajuns să le coacem 20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu