sâmbătă, 24 martie 2018

Tort cu mousse de ciocolată paleo, cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, lapte, soia, fără zahăr adăugat)




         Ingrediente și mod de preparare:

Am preparat o foaie de tort cu diametrul de 17 cm, din amestec de făină Szafi Reform pentru brioșe cu ciocolată. Se coace 16 minute la 180 de grade.

·       50 g de amestec făină Szafi Reform pentru brioșe cu ciocolată (aici)
·       15 g de ulei de măsline sau ulei de cocos (aici)
·       40 g de eritrit cu vanilie
·       35 g de apă
·       2 ouă
·       O jumătate de tabletă de ciocolată paleo

Mousse de ciocolată:

·       2 tablete de ciocolată paleo
·       400 g de cremă de nucă de cocos (aici)
·       200 g de eritrit (aici)
·       Jumătate de pachet de gelatină paleo

Amestecăm ciocolata și îndulcitorul în crema de cocos încălzită și lăsăm peste noapte în frigider.
Amestecăm cu robotul de bucătărie până se face cremă densă, apoi adăugăm gelatina topită.

Stropim foaia de tort cu aromă de rom, punem peste cireșe, apoi o ungem cu crema de ciocolată. Lăsăm 2-3 ore în frigider, apoi o scoatem din forma de tort și o ornăm.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu