luni, 9 aprilie 2018

Blat cu carob Szafi Free, vegan, cu proteine (fără gluten, lapte, ouă, cacao, cu conținut redus de grăsimi)





         Ingrediente blat (pentru 8 felii de tort, 550 grame):

·       230 g de amestec făină Szafi Free pentru blat și brioșe cu carob (aici)
·       30 g de protein shake Szafi Free (aici)
·       20 g de îndulcitor de patru ori mai dulce (aici), sau 16 g de îndulcitor de cinci ori mai dulce (aici)
·       30 g de zeamă de lămâie
·       185 g de apă
·       100 g de gem de caise (sau orice alt gem)


Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele lichide (apă, zeamă de lămâie, gem), apoi adăugăm îndulcitorul și proteina. La sfârșit adăugăm amestecul de făină.
Trebuie să obținem un aluat cremos, dens.
Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, într-o formă de tort de 20cm.
Lăsăm să se răcească, apoi o umplăm cu cremă.



Umplutură:

Se poate umple cu orice după gust și dietă.
Eu l-am umplut cu 200 g de gem și l-am uns cu topping din carob (carob, îndulcitor, lapte vegetal).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu