miercuri, 30 mai 2018

Langoș Szafi Free vegan, fără gluten, cu conținut redus de fibr, cu drojdie (vegan, fără gluten, lapte, soia, ouă)






         Ingrediente (2 bucăți):

·       150 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine cu conținut redus de fibre (aici)
·       3 g de sare himalaya (aici)
·       2 g de drojdie pudră
·       10 g de zeamă de lămâie
·       140 g de apă călduță
·       +6 g de făină pentru frământare și întindere aluat
·       + ulei de nucă de cocos pentru prăjire

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele lichide și cele uscate în boluri separate, apoi le lucrăm împreună.
Acoperim bolul cu un prosop de bucătărie și-l lăsăm 20 de minute la odihnă.

Între timp turnăm ulei într-o tigaie și pregătim o farfurie acoperită cu prosop de hârtie.

Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 2 bucăți. Formăm din ele bile și le lăsăm, acoperit, 10 minute la odihnă.

Între timp preîncălzim uleiul.

Pe o suprafață presărată cu făină, formăm din fiecare bucată câte un cerc de 19 cm.
Le prăjim, pe fiecare parte câte 3-3 minute. Le scoatem pe un prosop de hârtie și le lăsăm să se răcească.
Masa totală a celor 2 langoși este 279 g.
Putem prepara și 3 bucăți, cu diametrul de 12 cm.


Valoarea nutrițională pe bucată:

Valoare energetică : 317 kcal
Proteine : 6,4 g
Lipide : 5,4 g
Carbohidrați : 58,6 g
Fibre: 4,1 g


Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 227 kcal
Proteine : 4,6 g
Lipide : 3,9 g
Carbohidrați : 42 g
Fibre: 2,9 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu