luni, 18 iunie 2018

Idee de prânz vegan: Vinete cu „frișcă pentru gătit” cu găluște, Szafi Free (fără gluten, lapte, ouă, soia)







         Ingrediente pentru găluște (2 porții):

·       150 g de amestec făină Szafi Free pentru găluște (aici)
·       4 g de sare himalaya (aici)
·       180 g de apă călduță


Mod de preparare:

Amestecăm sarea în apă, apoi adăugăm făina.
Lăsăm aluatul ce  puțin 10 minute la odihnă, între timp fierbem apă cu sare.
După ce se fierbe apa, punem găluștele în ea. Se fierb 1-2 minute, pe foc mare, apoi încă 1-2 minute pe foc mic, amestecând din când în când.
Le turnăm întrăm într-o strecurătoare și le spălăm cu apă rece.


Ingrediente sos:

·       2 vinete (nu trebuiesc neapărat curățate)
·       150 g de „frișcă pentru gătit” vegetal (cremă de cocos, cremă de ovăz), amestecat cu zeamă de lămâie
·       ¼ pachete de condimente pentru rață
·       Ulei de nucă de cocos (aici)


Mod de preparare:

Tăiem vinetele în cubulețe, le prăjim puțin în ulei și le condimentăm.
Adăugăm găluștele și le amestecăm. Turnăm peste crema de cocos condimentată cu lămâie și le fierbem puțin.


Este foarte gustoasă și sățioasă!
Este cel mai bun cu cremă de cocos, dar poate fi preparată ți cu cremă de ovăz!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu