luni, 18 iunie 2018

Pâine sau baghetă Szafi Free vegană, fără gluten, cu conținut redus de fibre (fără lapte, ouă, soia, cu puține grăsimi)





         Ingrediente (495 g de pâine):

·       300 g amestec făină Szafi Free pentru pâine, vegană, cu conținut redus de fibre (aici)
·       3 g de drojdie pudră
·       1 g de bicarbonat de sodiu (aici)
·       4 g de sare
·       275 g de apă călduță
·       20 g de zeamă de lămâie
·       1 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere




Mod de preparare:

Amestecăm sarea în apă, adăugăm zeama de lămâie, drojdia, bicarbonatul de sodiu. Adăugăm făina și le amestecăm cu mixer.

Turnăm aluatul într-o formă pentru pâine de 12*21 cm (formă siliconată, sau unsă cu ulei).

Lăsăm 40-50 de minute la dospit, la căldură (sau în cuptor la 50 de grade).
Între timp preîncălzim cuptorul la 210 grade. Se coace 55 de minute.

Observație:
Să folosim neapărat zeamă de lămâie proaspătă, naturală.
Poate fi păstrată în congelator, feliată.
La temperatura camerei rămâne proaspătă, dacă o ținem în pungă.

Valoare nutrițională pe 100 g:
Valoarea energetică: 220 kcal
Lipide: 1,3 g
Carbohidrați: 45,8 g
Fibre: 4,8 g
Sare: 0,82 g








Baghetă Szafi Free cu conținut redus de fibre


Ingrediente (2 baghete mari):

·       300 g amestec făină Szafi Free pentru pâine, vegană, cu conținut redus de fibre (aici)
·       3 g de drojdie pudră
·       1 g de bicarbonat de sodiu (aici)
·       4 g de sare
·       275 g de apă călduță
·       20 g de zeamă de lămâie
·       +12 g de amestec făină pentru frământare aluat
·       1 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere

Mod de preparare:

Tapetăm cu hârtie de copt o formă pentru baghetă.
Preîncălzim cuptorul la 50 de grade.
Amestecăm ingredienele, frământăm aluatul, apoi o punem la dospit, în cuptor, pentru 20 de minute.

Pe o suprafață presărată cu făină, frământăm aluatul, îl împărțim în 2 bucăți.
Tot pe o suprafață presărată, formăm din fiecare bucată o baghetă de 35 cm și le așezăm în formă pentru copt.
Ungem bagheta cu ulei de nucă de cocos (dacă amestecăm uleiul cu boia, obținem o culoare mai plăcută), apoi le crestăm în câteva locuri.

Le punem în cuptor și le dospim 20 de minute la 50 de grade, apoi se coace 45 de minute la 210 grade.

Observație:

Baghetele cresc în timpul coacerii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu