marți, 2 octombrie 2018

Prăjitură cu cremă de caramel - fără lapte, făină de grâu, zahăr

Prăjitură cu cremă de caramel - fără lapte, făină de grâu, zahăr

prajitura caramel

Ingrediente pentru blat:
• 125g  amestec de făină pentru patiserii dulci Szafi Reform
• 125g amestec de fibre pentru reducerea carbohidraților Szafi Reform
• 12,5g făină de bambusz Szafi Reform
• 37,5g îndulcitor de 4 ori mai dulce
• 2,5g sare Himalaya 
• 25g zeama de lămâie
• 375g lapte vegetal

Ingrediente cremă de caramel:
• 70g budinca de vanilie Szafi Reform
• 25g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free
• 400ml smântână vegetală sau lapte
• + 2-3 linguri de smântâna de cocos, dacă crema este prea groasă. 

Preparare:
Amestecăm toate ingrentele în afara amestecului de făină, care se adaugă doar la sfârșit și îl lucrăm. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Împărțim aluatul în 5 părți egale, le întindem în forme dreptughilulare, și le coacem la cuptor preîncălzit la 160°C timp de câte 150 minute.
Până când se fac blaturile pregătim crema.
Caramelizăm îndulcitorul de 5 ori mai dulce Szafi Free și când s-a topit turnăm 300 ml din smântâna vegetală sau lapte. în restul de 100 ml de smântână se pune praful de budincă și se freacă până la omogenizare și se toarnă treptat peste caramel amestecând continu până la ingroșare. Când este gata se pune la răcit. Dacă este prea groasă crema, se amestecă cu puțină smântână. După ce sunt gata cele 5 blaturi, le tăiem egale și le lipim cu crema de caramel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu