miercuri, 16 ianuarie 2019

Croissant foietaj cu gust de unt Szafi Free

Croissant foietaj cu gust de unt Szafi Free

(fără gluten, lapte, ouă, Vegan)
Croissant foietaj cu gust de unt Szafi Free


Ingrediente (pentru 12 buc, 488 grame):
Pentru ungerea foietajului (în loc de unt):
Preparare:
Se amestecă separat ingredientele lichide și cele uscate, după care se toarnă laolaltă se frământă. (dacă avem robot se poate face și la robot, astfel se obține o textură mai bună)
Se acoperă vasul și se lasă aluatul să stea 15 minute.
După timpul de odihnă se mai frământă odată aluatul pe suprafață presărată cu făină.
Împărțim aluatul în 3 părți egale și le întindem la diametru de cca. 29 de cm.
Ungem foaia de jos cu jumătate din preparatul pentru ungere, așezăm a doua foaie deasupra pe care o ungem cu restul de material, pe care o acoperim cu a treia foaie.
Așteptăm până se întărește uleiul de nucă de cocos.
După aceasta mai întindem aluatul până se face de 42 cm, și îl tăiem în 12 părți egale.
Foile triunghiulare obținute le așezăm cu fața lată către noi, și pe lungime face trei tăieturi de câte 2 cm, și le rulăm strâns.
Le așezăm în tava căptușită cu hârtie pentru copt, și le ungem cu ulei de cocos.
Coacerea:
se pun la cuptor preîncălzit la 200°C cu foc jos-sus timp de 38-40 minute. (Timpul de coacere poate să difere de la cuptor la cuptor)
Valorile per croissant:
  • Energie: 118 Kcal
  • Proteine: 1,6 g
  • Lipide: 5,4 g
  • Carbohidrați: 13,7 g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu