luni, 24 iunie 2019

Galette fără gluten cu nivel scăzut de carbohidrați cu afine Szafi Free

Galette cu afine cu nivel scăzut de carbohidrați Szafi Free

(fără gluten, lapte, soia, adaos de zahăr și sărac în grăsimi)
Galette cu afine cu nivel scăzut de carbohidrați Szafi Free

Szafi a scris:
am mai adus o rețetă cu amestecul de făină cu nivel redus de carbohidrați pentru baghette Szafi Free.
L-am scos din congelator, și atunci l-am fotografiat în timpul decongelării, atunci am avut posibilitate. Toate produsele din amestecul de făină pentru baghette pot fi congelate, și după încălzire poate fi consumat!

Ingrediente aluat (pentru 2 galette):
Ingrediente umplutură (pentru 2 galette):
Pentru ungerea de dinainte de coacere:
Prima pregătim umplutura:
Amestecăm toate ingredientele uscate în afara grișului de ovăz, după care adăugăm și afinele și le amestecăm (Înainte să punem umplutura pe aluat, le mai amestecăm odată să fie cât mai uniform amestecat, dacă totuși mai rămâne făină în vas, putem să o punem peste umplutură)
Preparare aluat:
Amestecăm toate ingredientele.
Fără pauză frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină, îl împărțim în 2 părți egale și le întidem la o grosime de cca. 0,5cm, și presărăm grișul de ovăz pe mijlocul aluatului. (o să iasă la diametru 23 cm)
Punem foile pe tavă căptușită cu hârtie pentru copt, și împărțim umplutura cu afine între ele.
Marginile libere le ridicăm jur împrejur peste aluat, și le ciupim un pic unde este nevoie.
Le ungem cu crema de cocos și lăsăm plăcintele să se odihnească, până se încălzește cuptorul.
După ce ajunge cuptorul la 190°C, le punem la cuptor și le coacem la foc jos sus timp de 40-45 de minute.
Cele două plăcinte au 531g care pot fi tăiate fiecare în câte 4 felii.
valorile nutritive al unei astfel de felii:
  • Energie: 99 Kcal
  • Proteine: 4,8 g
  • Grăsime: 2,3 g
  • Carbohidrați: 18 g
în 100 grame:
  • Energie: 147 Kcal
  • Proteine: 3,6 g
  • Grăsimi: 1,7 g
  • Carbohidrați: 26,6 g
Galette cu afine cu nivel scăzut de carbohidrați Szafi Free

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu