vineri, 20 decembrie 2019

Cornuri cu migdale vegani fără gluten Szafi Free (fără lapte, fără ouă, fără soia, fără zahăr adăugat)

Cornuri cu migdale vegani fără gluten Szafi Free (fără lapte, fără ouă, fără soia, fără zahăr adăugat)

Rețetă ”voi ați preparat-o”
(Titularul rețetei: Vizler-Bokréta Veronika)

Cornuri cu migdale vegani fără gluten Szafi Free 

Cornuri cu migdale vegani fără gluten Szafi Free
Ingrediente:
  • 60 g apă
  • 20 g zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 20 g ulei de nucă de cocos (AICI!)
  • 2 g bicarbonat de sodiu  (AICI!)
  • un pic de sare  (AICI!)
  • 35 g eritrit pudră (dacă vă place mai dulce, puteți să puneți 40 g. ) (AICI!)
  • 1 coaja unei portocale răzuite
  • 2 linguriță de aromă de migdale
  • 150 g amestec de făină pentru pâine cu nivel redus de fibre Szafi Free (AICI!)
  • 30 g budincă de ovăz cu vanilie (AICI!)
Plus:
  • ciocolată amară cu 70% pentru înmuiere, foarte puțin gem de caise (sau orice fel de gem) pentru lipirea feliilor de migdale.
Preparare:
Pentru aluat punem într-un bol apa, zeama de lămâie, aroma de migdale și uleiul de cocos și amestecăm bine. După care adăugaăm restul ingredientelor.
Frământăm bine și lăsăm la frigider 15 minute. După care așezăm aluatul pe o suprafață de silicon presărată cu făina cu nivel redus de fibre. Mai frământăm de câteva ori și facem 14 cornulețe.
Ungem cu un pic de gem ca să se lipească migdalele feliate.
Coacem timp de 25 minute într-un cuptor preîncălzit (timpul poate să depindă de la caz la caz).
Eu cred că sunt foarte  gustoase! Moi, friabili, cu destulă ciocolată și fără prea mult gust de marțipan.

Update (Voi mi-ați trimis):
Poza lui Halek Gyöngyi:
Cornuri cu migdale vegani fără gluten Szafi Free
Și Nagy Ágota le-a încercat:
Cornuri cu migdale vegani fără gluten Szafi Free
@londonlany a postat pe Instagram poza ei:
Cornuri cu migdale vegani fără gluten Szafi Free

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu