luni, 3 februarie 2020

Cozonac dungat/leopard și melc dungat cu nivel redus de carbohidrați Szafi Free

Cozonac dungat/leopard și melc dungat cu nivel redus de carbohidrați Szafi Free   (fără gluten, fără lapte, fără ouă, nivel redus de grăsime, vegan)

Rețetă „voi ați preparat-o”
(Titularul rețetei: Vizler-Bokréta Veronika)

Cozonac dungat cu nivel redus de carbohidrați Szafi Free

Cozonac dungat cu nivel redus de carbohidrați Szafi Free

REȚETA 1.

Ingrediente pentru aluatul alb:
  • 100 g amestec de făină Express Szafi Free (AICI!) (Înlocuitor: 100 g amestec pentru pâine albă pufoasă Szafi Free (AICI!) )
  • 45 g amestec de făină pentru pâine și patiserii cu nivel redus de carbohidrați Szafi Reform (AICI!)
  • coaja rasa a jumătate de lămâie
  • 45 g pudră de eritrit Szafi Reform (AICI!)
  • 2 g sare de himalya Szafi Reform (AICI!)
  • 20 g oțet de mere sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 170 g apă călduță
Ingrediente pentru aluatul cu cacao:
  • 100 g amestec de făină Express Szafi Free(AICI!) (Înlocuitor: 100 g amestec pentru pâine albă pufoasă Szafi Free (AICI!) )
  • 45 g amestec de făină pentru pâine și patiserii cu nivel redus de carbohidrați Szafi Reform (AICI!)
  • coaja rasa a jumătate de lămâie
  • 50 g pudră de eritrit Szafi Reform (AICI!)
  • 15 g pudră de cacao Szafi Reform (AICI!)
  • 2 g sare de himalaya Szafi Reform(AICI!)
  • 20 g oțet de mere sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 170 g apă călduță
Pe deasupra:
  • Amestec de gem de caise Szafi Free + un pic de ulei de cocos  (AICI!) + (AICI!)
Preparare:
Pregătim fiecare aluat în parte. Întâi pe cel alb, apoi pe cel cu cacao. Punem oțetul de mere, sarea, apa și coaja rasă de lămâie într-un bol, după care adăugăm pudra de eritrit, amestecăm și apoi adăugăm amestecurile de făină și în final frământăm totul.
Lăsăm aluatul 15 minute, după care presărăm suprafața de lucru cu un pic de făină pentru pâine și frământăm de câteva ori. Procedura este aceeași la ambele aluate doar că la cealaltă adăugăm pudra de cacao.
După dospit întindem ambele aluaturi într-o formă dreptunghiulară, de mărimea 22×34 cm. Dedesubt am pus aluatul alb, peste care aluatul cu cacao, după care întindem cu făcălețul un pic. După întindere va avea mărimea de 24×35 cm. Rulăm începând de la partea mai scurtă!!! și l-am așezat într-o formă pe foaie de copt.
Ungem cu amestec de gem de caise și ulei de cocos.
Coacem într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. (timpul de coacere poate varia) Scoatem din formă și lăsăm la răcit. După ce s-a răcit complet putem să feliem. Este foarte friabil! Este foarte, foarte gustos!!! Încercați și voi!
Vizler-Bokréta Veronika a preparat cozonacul și cu drojdie. Aceeași rețetă, dar cu 2-2 grame de praf de drojdie:
Cozonac dungat fără gluten Szafi Free-Szafi Reform
Poze din timpul preparării:
Aluaturile albe și negre trebuie împărțite în câte 2 bucăți. Aluatul alb trebuie să aibă o formă ovală, iar cel cu cacao formă de cilindru. Așezăm „cilindrul” pe aluatul alb, după care lipim marginile celui din urmă.
Cozonac dungat fără gluten Szafi Free-Szafi Reform
Tăiem, având grijă să lăsăm 1 cm la margini, după care rulăm într-o formă de melc.
Cozonac dungat fără gluten Szafi Free-Szafi Reform

REȚETA 2.

Melc dungat vegan cu nivel redus de carbohidrați Szafi Free

Szafi Free szénhidrátcsökkentett gluténmentes vegán csíkos csiga
Ingrediente pentru aluatul alb:
  • 100 g amestec de făină Express Szafi Free (AICI!) (Înlocuitor: 100 g amestec de făină pentru pâine albă pufoasă Szafi Free (AICI!)
  • 45 g amestec de făină pentru pâine și patiserii cu nivel redus de carbohidrați Szafi Reform (AICI!)
  • coaja rasă a jumătate de portocală
  • 45 g pudră de eritrit Szafi Reform (AICI!)
  • 2 g sare de himalaya Szafi Reform (AICI!)
  • 20 g oțet de mere sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 170 g apă călduță
Ingrediente pentru aluatul cu cacao:
  • 100 g amestec de făină Express Szafi Free (AICI!) (Înlocuitor: 100 g amestec de făină pentru pâine albă pufoasă Szafi Free (AICI!) )
  • 45 g amestec de făină pentru pâine și patiserii cu nivel redus de carbohidrați Szafi Reform (AICI!)
  • coaja rasă a jumătate de portocală
  • 50 g pudră de eritrit Szafi Reform (AICI!)
  • 15 g pudră de cacao Szafi Reform (AICI!)
  • 2 g sare de himalaya Szafi Reform (AICI!)
  • 20 g oțet de mere sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 170 g apă călduță
Pe deasupra:
  • Amestec de gem de caise Szafi Free + un pic de ulei de cocos (AICI!) + (AICI!)
Preparare:
Pregătim fiecare aluat în parte. Întâi pe cel alb, apoi pe cel cu cacao. Punem oțetul de mere, sarea, apa și coaja rasă de lămâie într-un bol, după care adăugăm pudra de eritrit, amestecăm și apoi adăugăm amestecurile de făină și în final frământăm totul.
Lăsăm aluatul 15 minute, după care presărăm suprafața de lucru cu un pic de făină pentru pâine și frământăm de câteva ori. Procedura este aceeași la ambele aluate doar că la cealaltă adăugăm pudra de cacao.
După dospit întindem ambele aluaturi într-o formă dreptunghiulară, de mărimea 22×34 cm. Dedesubt am pus aluatul alb, peste care aluatul cu cacao, după care întindem cu făcălețul un pic. După întindere va avea mărimea de 24×35 cm. Rulăm începând de la partea mai scurtă!!! și l-am așezat într-o formă pe foaie de copt.
Tăiem la 3 cm distanță. Ungem cu amestec de gem de caise și ulei de cocos.
Coacem într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute (timpul de coacere poate varia) Scoatem din formă și lăsăm la răcit. După ce s-a răcit complet putem să feliem. Este foarte friabil! Este foarte, foarte gustos!!! Încercați și voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu