miercuri, 1 iunie 2016

Gnocchi fără gluten , vegan ( paleo , vegană , fără lapte , ouă , gluten )




Ingrediente :
·       400 g amestec de rădăcini : țelină , morcov , pătrunjel , păstârnac, etc .
·       3 dl de apă cu sare , condiment după gust
·       2 linguri de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       200 g de făină cassava
·       100 g de făină de tapioca ( aici )
·       20 g de făină de pătlagină
·       2 linguri de făină de nucă de cocos ( aici )
·       10 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       1 lingură de bicarbonate de sodiu + 1 lingură de oțet

Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele uscate , în afară de bicarbonatul de sodiu.
Fierbem legumele , adăugăm sare , condimente , apoi le turmixăm până nu se răcesc .
Adăugăm bicarbonatul de sodiu și oțetul peste făini , apoi adăugăm și legumele turmixate și uleiul de nucă de cocos .
Amestecăm aluatul , apoi formăm batoane , tăiem bucăți de 2 centimetrii și îi ornăm cu furculița .
Îi fierbem în apă sărată , după ce se ridică la suprafață mai lăsăm jumătate de minute și putem să îi scoatem .
Învărtim gnocchi-ul în uleiul încins , amestecat cu condimente .


TIP : Dacă nu avem nevoie de o porție atât de mare , după ce îi formăm , putem să îi punem pe o tavă și să băgăm tava în frigider . După ce  îngheață , putem să îi punem în pungi, în congelator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu