joi, 30 iunie 2016

Hotdog paleo ( fără drojdie , lapte , gluten , cu conținut redus de carbohidrați )




          Ingrediente :

·       80 g de amestec făină pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       20 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       20 g de făină de susan
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       12 g de eritrit ( aici )
·       4 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       3 ouă de mărimea M
·       2 albușuri de ouă de mărimea M
·       30 g de cremă de nucă de cocos ( aici )
·       120 g de apă

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
După 5 minute de odihnă , frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de bambus .
Împărțim aluatul în 2 bucăți și întindem din fiecare bucată un cerc cu diametrul de 28 cm .
Rulăm cercul , apoi batonul obținut se taie în două .
Așezăm batoanele ( patru batoane ) într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei de nucă de cocos ( aici ) sau cu ouă .

Coacere :

Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 15 minute la 180 de grade .

Când se răcesc , se face o gaură în mijlocul batonului, cu mânerul unei linguri de lemn . Le umplem cu muștar paleo ( aici ) și punem în mijlocul batonului un crenvuști .

Valoarea nutrițională pe bucată ( neumplută ) :

Valoare energetică : 107,6 kcal
Proteine : 8,9 g
Lipide : 7,2 g
Carbohidrați : 1,3 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu