vineri, 1 iulie 2016

Cerculețe paleo cu susan ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente :

·       50 g de amestec făină pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       20 g de făină pentru copt ( aici )
·       8 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       2,5 g de sare Himalaya ( aici )
·       2 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       1 ouă de mărimea M
·       2 gălbenușuri de ouă
·       90 g de apă
·       2 linguri de semințe de susan ( aici )

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
După 5 minute de odihnă , întindem aluatul , pe o suprafață presărată cu făină de bambus , într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm.
Tăiem cercuri din aluat cu o formă pentru pogăcele cu diametrul de 5 cm , apoi facem o gaură în mijlocul cercurilor cu o formă de 3,5 cm .
Frământăm din nou aluatul rămas , îl întindem și tăiem din el cercuri . Repetăm acest pas , până când se termină aluatul .
Am obținut 28 de cerculețe .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , le ungem cu ouă și le presărăm cu susan .

Coacere :

Se coc 30 minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 19 kcal
Proteine : 1 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 0,7 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu