joi, 18 august 2016

Chiflă paleo cu zucchini și ceapă , cu conținut redus de carbohidrați ( paleo light , fără gluten , lapte , drojdie )




          Ingrediente :

·       75 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       12 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       20 g de lapte praf de cocos ( aici )
·       3 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       3 g de sare Himalaya ( aici )
·       1,5 g de usturoi granulat
·       2 g de ceapă pudră
·       3 ouă de mărimea M
·       100 g de zucchini
·       60 g de apă la temperatura camerei

Mod de preparare :

Răzuim zucchini-ul pe răzătoare mică .
Ingredientele uscate și lichide ( în acest bol adăugăm zucchini ) se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus și-l împărțim în 6 părți egale . Formăm din ele chifle cu diametrul de aproximativ 8 cm .
Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu albuș de ouă .

Coacere :

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 25 de minute la 190 de grade .

Le consumăm după ce se răcesc .

Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 68 de calorii
Proteine : 3,8 g
Lipide : 4 g
Carbohidrați : 3 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu