marți, 16 august 2016
Plăcintă paleo cu mere și zucchini ( fără gluten , lapte, zahăr )
Ingrediente
blat :
·
3
gălbenușuri de ouă
·
190
g de apă la temperatura camerei
Ingrediente umplutură :
·
4
mere ( 470 g mere rase )
·
2
zucchini ( 254 g zucchini ras )
·
2
linguri de scorțișoară
·
2
linguri de semințe de pătlagină
Mod de preparare :
Mai întâi preparăm umplutura :
Spălăm merele și zucchini-ul după care le dăm prin răzătoare .
Adăugăm sarea și îndulcitorul .
Lăsăm să stea până preparăm blatul, apoi se stoarce de zeamă .
Preparare blat :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină de bambus , îl împărțim în 2
părți egale și întindem din fiecare bucată câte o foaie de 20x20 de cm .
Asamblare :
Punem o foaie de prăjitură într-o tavă de silicon , o presărăm cu semințe
de pătlagină , apoi turnăm peste umplutura . O presărăm din nou cu semințe de
pătlagină și scorțișoară și punem peste umplutură cealaltă foaie de prăjitură .
Coacere :
Se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
După ce se răcește o tăiem în două , apoi tăiem din fiecare bucată câte 10
triunghiuri .
Înainte de servire o presărăm cu eritrit pudră .
Valoarea nutrițională a unei felii :
Valoare energetică : 60 kcal
Proteine : 0,8 g
Lipide : 4,6 g
Carbohidrați : 4,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu