marți, 16 august 2016

Plăcintă paleo cu mere și zucchini ( fără gluten , lapte, zahăr )




          Ingrediente blat :

·       120 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidaților ( aici )
·       40 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       10 g de eritrit cu vanilie ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       4 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       60 g de cremă de cocos ( aici )
·       60 g de untură de gâscă sau ulei de nucă de cocos ( aici )
·       3 gălbenușuri de ouă
·       190 g de apă la temperatura camerei

Ingrediente umplutură :

·       4 mere ( 470 g mere rase )
·       2 zucchini ( 254 g zucchini ras )
·       30 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       2 linguri de scorțișoară
·       2 linguri de semințe de pătlagină

Mod de preparare :

Mai întâi preparăm umplutura :
Spălăm merele și zucchini-ul după care le dăm prin răzătoare .
Adăugăm sarea și îndulcitorul .
Lăsăm să stea până preparăm blatul, apoi se stoarce de zeamă .

Preparare blat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină de bambus , îl împărțim în 2 părți egale și întindem din fiecare bucată câte o foaie de 20x20 de cm .

Asamblare :

Punem o foaie de prăjitură într-o tavă de silicon , o presărăm cu semințe de pătlagină , apoi turnăm peste umplutura . O presărăm din nou cu semințe de pătlagină și scorțișoară și punem peste umplutură cealaltă foaie de prăjitură .

Coacere :

Se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
După ce se răcește o tăiem în două , apoi tăiem din fiecare bucată câte 10 triunghiuri .
Înainte de servire o presărăm cu eritrit pudră .

Valoarea nutrițională a unei felii :

Valoare energetică : 60 kcal
Proteine : 0,8 g
Lipide : 4,6 g
Carbohidrați : 4,3 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu