marți, 16 august 2016

Prăjitură zebra vegană , cu puține calorii ( fără gluten , lapte , ouă , ulei )





Poate fi consumat de cei care au : intoleranță la gluten , lapte , ouă , 
drojdie , soia , porumb , cartofi , orez , semințe , diabet , vegani , vor să slăbească !



          Ingrediente ( 16 felii ) :

          Blat alb :
·       125 g de amestec făină pentru blat alb ( aici )
·       90 g de apă
·       20 g de zeamă de lămâie
·       35 g de eritrit pudră ( aici )

Blat cu cacao :
·       117,5 g de amestec făină pentru blat alb
·       7,5 g de cacao pudră
·       90 g de apă
·       20 g de zeamă de lămâie
·       35 g de eritrit pudră

Toping de ciocolată :
·       20 g de cacao pudră ( aici )
·       20 g de eritrit ( aici )
·       40 g de apă ( poate fi înclocuit cu cremă de cocos )



Mod de preparare :




Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Preparăm separat blatul alb și blatul cu cacao .
Blatul alb : amestecăm zeama de lămâie cu apă și îndulcitor pudră , apoi adăugăm amestecul de făină .
Blatul cu cacao : amestecăm zeama de lămâie cu apă , îndulcitor pudră și cacao , apoi adăugăm amestecul de făină .
Ungem o formă de tort ( 24 de cm ) cu ulei .
Punem 2 linguri de aluat alb în mijlocul formei de tort , apoi 2 linguri de aluat cu cacao , repetând până se termină aluatul .
Se coace aproximativ 30 de minute . ( Depinde de mărimea formei )

Amestecăm ingredientele pentru topingul de ciocolată , și ungem tortul cu crema obținută .

Valoarea nutrițională a unei felii cu toping de ciocolată :

Valoare energetică : 53 kcal
Proteine : 1,4 g
Lipide : 11,2 g

Carbohidrați : 0,36 g 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu