luni, 8 august 2016
Prăjitură paleo cu spumă de ciocolată și jeleu de zmeură ( fără gluten , lapte , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați
Preparăm aluatul pentru mini kouglof paleo ( rețeta aici ) și-l turnăm
într-o tavă de 28x18 cm .
Coacere :
Se coace 12 minute în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade .
Ingrediente
și mod de preparare jeleu de zmeură :
·
200
g de zmeură
·
10
g de zeamă de lămâie
·
15 g de gelatină
·
80
g de apă
Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Turmixăm celelalte ingrediente apoi adăugăm gelatina și le turmixăm încă
1-2 minute .
Ingrediente și mod de preparare
spumă de ciocolată :
·
6
albușuri de ouă
·
20
g de gelatină
·
80
g de apă
Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Batem spumă tare din albușuri , sare și îndulcitor deasupra aburilor, apoi
adăugăm cu grijă pudra de cacao și gelatina .
Asamblare :
Tapetăm tava cu folie și punem în ea blatul . Turnăm peste blat jeleul de
zmeură și-l punem în frigider până se întărește .
Adăugăm spuma de ciocolată și punem prăjitura din nou în frigider.
După ce se întărește o tăiem în 22 de felii .
Valoarea nutrițională pe o felie :
Valoare energetică : 39 kcal
Proteine : 3,4 g
Lipide : 3,1 g
Carbohidrați : 1,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu