luni, 8 august 2016

Prăjitură paleo cu spumă de ciocolată și jeleu de zmeură ( fără gluten , lapte , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați





Preparăm aluatul pentru mini kouglof paleo ( rețeta aici ) și-l turnăm într-o tavă de 28x18 cm .

          Coacere :

          Se coace 12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

          Ingrediente și mod de preparare jeleu de zmeură :

·       200 g de zmeură
·       30 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       10 g de eritrit cu vanilie ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       10 g de zeamă de lămâie
·       15  g de gelatină
·       80 g de apă

Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Turmixăm celelalte ingrediente apoi adăugăm gelatina și le turmixăm încă 1-2 minute .

Ingrediente și mod de preparare spumă de ciocolată :

·       6 albușuri de ouă
·       40 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       20 g de eritrit cu vanilie ( aici )
·       25 g de pudră de cacao ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       100 g de cremă de cocos Szafi Fitt ( aici )
·       20 g de gelatină
·       80 g de apă

Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Batem spumă tare din albușuri , sare și îndulcitor deasupra aburilor, apoi adăugăm cu grijă pudra de cacao și gelatina .

Asamblare :

Tapetăm tava cu folie și punem în ea blatul . Turnăm peste blat jeleul de zmeură și-l punem în frigider până se întărește .
Adăugăm spuma de ciocolată și punem prăjitura din nou în frigider.
După ce se întărește o tăiem în 22 de felii .

Valoarea nutrițională pe o felie :

Valoare energetică : 39 kcal
Proteine : 3,4 g
Lipide : 3,1 g
Carbohidrați : 1,6 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu