marți, 18 octombrie 2016

Biscuiți dulci crocanți paleo ( fără gluten , lapte , fără zahăr adăugat , cu conținut redus de carbohidrați )




După rețeta populară de biscuiți crocanți vegani ( aici ) ,
acum găsiți și versiunea dulce , paleo .
Rețeta de biscuiți sărați a fost deja publicat ( aici ) .


          Ingrediente ( 26 bucăți ) :

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       20 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       30 g de lapte praf de cocos ( aici )
·       1 g de sare Himalaya roz ( aici )
·       Coaja unei lămâi ( 11 g )
·       3 ouă de mărimea M ( 148 g )
·       40 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       2 linguri de apă ( 20 g )
·       4 g de făină de fibre de bambus pentru frământare ( aici )
·       15 g de cacao pudră -> în versiunea cu cacao ( aici )
·       1,5 g de condiment pentru turtă dulce -> în versiunea cu condimente

Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele uscate și cele lichide ( dacă dorim versiunea cu cacao sau cea cu condimente , adăugăm cacao sau condimente ) .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de bambus , apoi îl întindem într-o foaie cu grosimea de 4 mm , între două folii alimentare și-l tăiem în forme dorite .
Așezăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Coacere :

Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 160 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Valoarea nutrițională pe bucată :


Valoare energetică : 40 kcal
Proteine : 1,2 g
Lipide : 2,7 g
Carbohidrați : 2,7 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 312 kcal
Proteine :9,6 g
Lipide : 21,4 g

Carbohidrați : 21,2 g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu