vineri, 28 octombrie 2016

Pogăcele cu varză , fără gluten ( fără gluten , poate fi preparat și fără lapte )





          Ingrediente ( 71 bucăți de mini pogăcele ) :

·       1 ouă de mărimea M
·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici )
·       5 g de sare Himalaya ( aici )
·       10 g de drojdie de bere
·       40 g de zeamă de lămâie
·       30 g de smântână ( pentru cei care nu consumă lapte : cremă de brânză paleo ( rețeta aici ) )
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       180 g de apă călduță
·       250 g de varză
·       + 10 g de ulei de nuca de cocos ( aici )
·       Sare Himalaya ( 2 lingurițe ) ( aici )
·       Îndulcitor după gust ( 1 linguriță de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici ) )
·       Ungere : un pic de apă , 1 ouă

Mod de preparare :

Punem varza în tocător , adăugăm sare și îl călim .

Presărăm cu piper , îndulcitor după gust , dacă este necesar adăugăm apă și-l călim aproximativ 15 minute , amestecând în continuu .

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . Lăsăm aluatul 20 de minute la
odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină întindem aluatul într-o foaie de 25x30 cm . Adăugăm peste varza călită și-l îndoim aluatul în
patru , apoi îl lăsăm 20 de minute la odihnă .

Îl întindem ( 17x27 cm ) , îl crestăm , apoi îl tăiem cu ajutorul unei forme de pogăcele de aproximativ 3 cm .

Așezăm pogăcelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , le ungem cu ouă .

Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .


Conținut carbohidrați și calorii pe bucată ( în cazul în care au ieșit 71 de bucăți ) : 2,5 g ch și 18 kcal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu