joi, 27 octombrie 2016

Tort de toamnă vegană , paleo light , cu struguri și dovleac ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați și grăsimi )





          Ingrediente și mod de preparare blat :

·       10 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       30 g de nucă măcinată
·       15 g de praf de albuș de ouă
·       8 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       6 g de coajă de lămâie
·       5 g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·       20 g de cremă de cocos
·       100 g de apă la temperatura camerei

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Turnăm aluatul într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 22 cm .

Coacere :

Se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Ingrediente și mod de preparare cremă de dovleac :

·       150 g de dovleac copt
·       150 g de zucchini fiert
·       15 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       ½ linguriță de amestec condimente pentru biscuiți ( aici )
·       6 g de coajă de lămâie
·       15 g de gelatină
·       200 g de lapte de cocos

Fierbem laptele și topim gelatina în ea .
Turmixăm ingredientele până ce obținem cremă .
O punem în frigider .

Ingrediente și mod de preparare jeleu de struguri :

·       70 g de zeamă de struguri
·       180 g de apă
·       5 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       8 g de gelatină
Fierbem apa , topim în ea gelatina , apoi le amestecăm cu celelalte ingredient .
O punem în frigider .

Ornare :

·       12 boabe de struguri

Asamblare :

Tapetăm cu folie o formă de tort .
Așezăm în ea blatul , apoi turnăm peste crema de dovleac .
O punem în frigider până ce începe să se întărească .
Turnăm peste tort jeleul de struguri și o punem înapoi în frigider .
Tăiem tortul în 12 felii și o ornăm cu struguri .

Greutatea tortului : 1024 g

Valoare nutrițională pe o felie :

Valoare energetică : 50,1 de calorii
Proteine : 3,2 g
Lipide : 2,4 g
Carbohidrați : 3,7 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 60 de calorii
Proteine : 3,7 g
Lipide : 2,8 g
Carbohidrați : 4,4 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu