luni, 21 noiembrie 2016
Cremă vegană cu portocale și quinoa ( fără gluten , lapte , ouă , soia , zahăr )
Ingrediente
:
·
Zeama
unei portocale ( 49 g )
·
Coaja
unei portocale ( 8 g )
·
6
g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici
)
·
Un
praf de sare himalaya ( aici
)
·
5
g de agar-agar ( aici
)
·
20
g de fulgi de quinoa
·
350
g de lapte de cocos
·
40
g de cremă de cocos ( aici
)
Ornare :
·
3
boabe de afine
·
6
felii de mandarine
Mod de preparare :
Prăjim fulgii de quinoa 3 - 4 minute într-o tigaie uscată .
Amestecăm pudra de agar-agar cu îndulcitor , sare , apoi turnăm peste laptele
.
Fierbem 5 minute amestecul pe foc mic , amestecând încontinuu .
Lăsăm crema să se răcească până ce se face călduț , apoi adăugăm crema de cocos , zeama și coaja
de portocale .
Asamblare :
Punem câteva straturi de cremă și de fulgi de quinoa , alternând între ele
, în 3 boluri mici . Le ornăm cu fructe .
Valoarea nutrițională pe porție :
Valoare energetică : 123,3 kcal
Proteine : 5,5 g
Lipide : 5,8 g
Carbohidrați : 8,8 g
Valoarea nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 70,9 kcal
Proteine : 3,2 g
Lipide : 3,4 g
Carbohidrați : 5,1 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu