luni, 21 noiembrie 2016

Cremă vegană cu portocale și quinoa ( fără gluten , lapte , ouă , soia , zahăr )





          Ingrediente :

·       Zeama unei portocale ( 49 g )
·       Coaja unei portocale ( 8 g )
·       6 g de îndulcitor Szafi Fitt de patru ori mai dulce ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       5 g de agar-agar ( aici )
·       20 g de fulgi de quinoa
·       350 g de lapte de cocos
·       40 g de cremă de cocos ( aici )

Ornare :

·       3 boabe de afine
·       6 felii de mandarine

Mod de preparare :

Prăjim fulgii de quinoa 3 - 4 minute într-o tigaie uscată .
Amestecăm pudra de agar-agar cu îndulcitor , sare , apoi turnăm peste laptele .
Fierbem 5 minute amestecul pe foc mic , amestecând încontinuu .
Lăsăm crema să se răcească până ce se face călduț  , apoi adăugăm crema de cocos , zeama și coaja de portocale .

Asamblare :

Punem câteva straturi de cremă și de fulgi de quinoa , alternând între ele , în 3 boluri mici . Le ornăm cu fructe .

Valoarea nutrițională pe porție :


Valoare energetică : 123,3 kcal
Proteine : 5,5 g
Lipide : 5,8 g
Carbohidrați : 8,8 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 70,9 kcal
Proteine : 3,2 g
Lipide : 3,4 g
Carbohidrați : 5,1 g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu