vineri, 18 noiembrie 2016

Tort paleo cu spumă de mac și jeleu de portocale ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )




          Ingrediente și mod de preparare aluat :

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       40 g de praf de albuș de  ouă
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       40 g de cremă de cocos ( aici )
·       10 g de oțet de mere
·       240 de apă

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Turnăm aluatul într-o formă de tort din silicon cu diametrul de 22 cm .

Coacere :

Se coace 22 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm să se răcească .


Ingrediente și mod de preparare cremă :

·       3 dl de lapte de cocos
·       35 g de praf de budincă Szafi Fitt de vanilie ( aici )
·       20 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       Un praf de sare Himalaya ( aici )
·       2 g de scorțișoară ( aici )
·       25 g de mac măcinat
·       9 g de coajă de portocale
·       12 g de gelatină
·       3 albușuri de ouă

  
Batem spumă tare din albușurile de ouă , îndulcitor și sare .
Fierbem 1 dl de lapte și topim gelatina în ea .
Amestecăm praful de budincă cu laptele rămas și o fierbem . Turnăm gelatina în ea , adăugăm coaja de portocale și macul și le amestecăm .
Amestecăm ușor , cu un tel , budinca cu spuma .
Lăsăm să se răcească .


Ingrediente și mod de preparare jeleu :

·       167 g de zeamă de portocale
·       83 g de apă
·       8 g de gelatină

Fierbem apa , topim gelatina în ea , apoi adăugăm zeama de portocale și le amestecăm .
Lăsăm să se răcească .


Asamblare :

Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară și punem blatul în ea .
Turnăm peste blat spuma de mac și punem tortul pentru 20 de minute în frigider , apoi turnăm peste jeleul de portocale și-l punem înapoi în frigider .
Tăiem tortul în 12 felii .


Valoarea nutrițională pe felie ( este exact 100 g ) :


Valoare energetică : 84 kcal
Proteine : 6,9 g
Lipide : 2,4 g
Carbohidrați : 11,2 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu