joi, 15 decembrie 2016

Brioșe sărate cu zucchini ( vegan , fără gluten , lapte , ouă , ulei )




Am preparat brioșe cu cașcaval și chimen , dar rețeta poate
fi schimbată . Este gustoasă cu orice legume ( ex. mazăre , broccoli) ,
cu semințe , iar cei care nu sunt vegani , pot
folosi șuncă , cârnați etc .

Recomand celor care au intoleranță la gluten , lapte , ouă , 
soia , porumb , cartofi , orez , semințe , 
făină de semințe , vegani !!


          Ingrediente ( 11 brioșe ) :

·       230 g de zucchini ( curățat )
·       1,5 dl de apă
·       35 g de zeamă de lămâie
·       30 g de cașcaval vegetal afumat
·       3 g de chimen ( sau alte condimente , de ex. usturoi granulat )
·       3-4 g de sare (aici)
·       1-2 g de amestec condimente pentru pâine ( aici ) ( opțional , poate fi înlocuită cu alte condimente )
·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )

Mod de preparare :

Tăiem zucchini-ul în bucățele , apoi îl turmixăm cu apă .
Îl turnăm într-un bol , adăugăm celelalte ingrediente ( amestecând după fiecare ingredient ) , ultimul ingredient adăugat să fie făina .

Turnăm aluatul în forme de brioșe .

Am presărat brioșele cu cașcaval , dar pot fi presărate și cu
semințe .

Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Valoarea nutrițională ( pe bucată ) :

Valoare energetică : 88,3 kcal
Proteine : 2 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 17,4 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu