luni, 19 decembrie 2016
Croissant cu pizza Szafi Free ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie , cu puține grăsimi )
Ingrediente
:
·
200
g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici
)
·
3
g de sare Himalaya ( aici
)
·
20
g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·
220
g de apă
·
+
3 g de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere aluat
Cremă pizza :
·
20
g de piure de roșii
·
1
g de amestec condimene pentru pizza ( aici
)
·
Un
praf de eritrit ( aici
)
·
+
10 g de piure de roșii pentru ungere
Mod de preparare :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate
, apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm
aluatul 10 minute la odihnă .
Pe
o suprafață presărată cu făină , frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie
de 36 x 26 cm .
Ungem
foaia cu piure de roșii și o presărăm cu condimente .
Tăiem
aluatul în forme de triunghiuri și le rulăm .
Vor
ieșii 10 bucăți de mini croissant . ( Putem să-l preparăm și în forme de brioșe
/ melc )
Le
așezăm pe o foaie tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu piure de roșii .
Coacere :
Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Dacă dorim croissanturi mai mari , tăiem aluatul în 5 bucăți și se coc cu 5
minute mai mult .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea
nutrițională pe bucată ( în cazul în care avem 10
bucăți ) :
bucăți ) :
Valoare energetică : 67,8 kcal
Proteine : 2,1 g
Lipide : 0,3 g
Carbohidrați : 12,9 g
Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :
Valoare energetică : 173 kcal
Proteine : 5,3 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidrați : 32,7 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu