luni, 19 decembrie 2016

Croissant cu pizza Szafi Free ( fără gluten , lapte , ouă , soia , drojdie , cu puține grăsimi )





          Ingrediente :

·       200 g de amestec făină Szafi Free express pentru aluaturi nedospite ( aici )
·       3 g de sare Himalaya ( aici )
·       20 g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·       220 g de apă
·       + 3 g de amestec făină Szafi Free express pentru frământare și întindere aluat

Cremă pizza :

·       20 g de piure de roșii
·       1 g de amestec condimene pentru pizza ( aici )
·       Un praf de eritrit ( aici )
·       + 10 g de piure de roșii pentru ungere


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină , frământăm aluatul și-l întindem într-o foaie de 36 x 26 cm .


Ungem foaia cu piure de roșii și o presărăm cu condimente .

Tăiem aluatul în forme de triunghiuri și le rulăm .




Vor ieșii 10 bucăți de mini croissant . ( Putem să-l preparăm și în forme de brioșe / melc )

Le așezăm pe o foaie tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu piure de roșii .



Coacere :

Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Dacă dorim croissanturi mai mari , tăiem aluatul în 5 bucăți și se coc cu 5 minute mai mult .

Lăsăm să se răcească .


Valoarea nutrițională pe bucată ( în cazul în care avem 10
bucăți ) :

Valoare energetică : 67,8 kcal
Proteine : 2,1 g
Lipide : 0,3 g
Carbohidrați : 12,9 g

Valoarea nutrițională ( pe 100 g ) :

Valoare energetică : 173 kcal
Proteine : 5,3 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidrați : 32,7 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu