luni, 9 ianuarie 2017

Biscuți alb-negru , paleo , vegan ( fără gluten , lapte , ouă , soia , zahăr adăugat )



          Biscuiții nu sunt crocanți , sunt moi !

          Ingrediente :

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru patiserii dulci ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       50 g de cremă de cocos ( aici )
·       30 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       150 g de apă la temperatura camerei
·       10 g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       + 10g de apă

Mod de preparare :

Ingredientele uscate ( în afară de pudra de cacao ) și lichide ( în afară de +10 g de apă ) se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Împărțim aluatul în 2 bucăți egale .
Adăugăm pudra de cacao și 10 g de apă la una dintre bucăți .

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă , în frigider .

Întindem din ambele bucăți de aluat , pe o suprafață presărată cu făină de fibre bambus ( aici ) , câte o foaie de 17x24 cm .

Ungem foaia cu cacao cu apă , punem peste foaia albă și le rulăm .

Îl tăiem în 26 de felii , le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .


Coacere :

Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .


Valoarea nutrițională pe bucată :


Valoare energetică : 26,4 kcal
Proteine : 0,6 g
Lipide : 1,9 g                                  
Carbohidrați : 1,8 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 257 kcal
Proteine : 5,3 g
Lipide : 18 g
Carbohidrați : 17,8 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu