luni, 16 ianuarie 2017

Piept de rață cu piure de gutui ( paleo , fără gluten )




          Ingrediente piure :

·       1 gutui mai mare ( 187 g curățat )
·       0,5 g de ceapă pudră
·       0,5 g de usturoi granulat ( aici )
·       Un vârf de cuțit de piper
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       5 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       8 g de muștar dijon
·       60 g de apă


Mod de preparare piure :

Curățăm guruiul și-l tăiem în bucățele .
Turnăm apa într-o oală mai mică și călim gutuiul în ea , până se face moale .

Luăm oala de pe foc , îl amestecăm cu celelalte ingrediente și le fierbem .

Piureul va fi dens .

Mod de preparare piep de rață :

Spălăm două piepturi și le ștergem cu un prosop de bucătărie din hârtie .
Le crestăm în câteva locuri , și-l condimentăm cu sare și piper .
Lăsăm jumătate de oră să stea cu condimente .

Îl prăjim câte 2,5 minute pe ambele părți , într-o tigaie uscată , încinsă .


Le așezăm într-o tavă și-l coacem câte 20 de minute pe ambele părți în cuptorul cu grill preîncălzit la 180 de grade .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu