vineri, 13 ianuarie 2017

Pizza vegană din quinoa , fără gluten ( fără soia )





          Ingrediente :

·       50 g de quinoa ( aici )
·       50 g de apă
·       ½ lingurițe de sare ( aici )
·       ½ lingurițe de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       5 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       Oregano , busuioc

Mod de preparare :

Muiăm boabele de quinoa minim 8 ore și le spălăm de mai multe ori .
Turmixăm ingredientele până obținem un aluat lichid .

Turnăm aluatul într-o formă de tort de 18 cm .
Se coace 15 minute la 200 de grade , apoi punem peste toppingul și-l coacem încă 5 minute .

Eu am folosit ca topping : mere , mazăre , morcovi , conopidă , broccoli , zeamă de lămâie , sare , piper și îndulcitor natural amestecat cu cremă de cocos .

Valoarea nutrițională a unei pizza :


Valoare energetică : 230 kcal
Proteine : 7 g
Lipide : 8 g
Carbohidrați : 34 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu