vineri, 24 februarie 2017

Biscuiți vegani , fără gluten , cu puține grăsimi ( fără gluten , ouă , soia , zahăr adăugat )





          Ingrediente ( 25 bucăți ) :

·       120 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici ) sau amestec făină Szafi Free pentru blat cu carob ( aici )
·       40 g de amestec făină Szafi Free pentru chec cu fructe ( aici )
·       70 g de eritrit ( aici ) , sau 15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       Coaja unei lămâi
·       30 g de zeamă de lămâie ( în cazul în care facem biscuiți cu carob ajunge 10 g )
·       20 g de cremă de cocos ( aici )
·       40 g de apă ( cu carob 60 g )




Biscuiți vegani fără gluten , cu budincă de ovăz cu cacao


Mod de preparare :

Amestecăm făinile cu coaja de lămâie .
Încălzim puțin apa , zeama de lămâie , crema de cocos și topim în ea eritritul , bicarbonatul de sodiu , sarea .
Amestecăm ingredientele lichide cu cele uscate .

Pe o suprafață presărată cu făină , întindem aluatul . Îl tăiem cu forme pentru biscuiți .

Așezăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Coacere :

Se coc 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade .
Vor fi puțin moi , dar se întăresc când se răcesc .

Valoarea nutrițională pe 100 g cu eritrit :


Valoare energetică : 209 kcal
Proteine : 4 g
Lipide : 3 g                                  
Carbohidrați : 38 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu