marți, 7 martie 2017

Înlocuitor de salam vegan , fără gluten , fără soia , cu puține grăsimi ( salam vegetarian )





          Ingrediente :

·       100 g de fulgi de ovăz fără gluten ( aici )
·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru pizza ( aici )
·       20 g de drojdie de bere
·       4 g de usturoi granulat ( aici )
·       2 g de pudră de ceapă
·       2 g de piper
·       1 g de chimen măcinat
·       3 g de sare afumată
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       6 g de boia
·       150 g de năut ( fiert )
·       160 g de apă în care a fost fiert năutul
·       25 g de muștar

Mod de preparare :

Fierbem năutul în apă puțin sărată , apoi îl lăsăm să se răcească .

Amestecăm celelalte ingrediente .

Turmixăm apa cu năutul , până se face cremă , apoi o adăugăm la amestecul de ingrediente uscate și-l frământăm .
Lăsăm 10 minute la odihnă .

Între timp tăiem în două o pungă pentru copt .

Împărțim în două aluatul . Le punem separat pe o pungă și formăm din ele câte un baton de 13 cm .
Îi rulăm și închidem punga .

„ Salamul ” este preparat prin călire .

Într-o oală mare punem puțănă apă și o fierbem . Punem în ea o oală mai mică în care punem apă . Peste oala mică punem o farfurie , pe care așezăm salamul . Acoperim oala mare cu un capac .

Punem pe foc mic și-l lăsăm 50 de minute la călit . Luăm oala de pe foc , dar lăsăm salamul încă o oră în ea .
Dupe ce îl scoatem , lăsăm să se răcească .

Cele două batoane sunt în total 523 g .

După ce îl feliăm putem să-l punem în congelator .

Dacă vrem să fie mai gras , putem să mai adăugăm și ulei de nucă de cocos .
Se poate adăuga ciperci și ceapă călită , sau orice legume fierte .

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 195 kcal
Proteine : 8,5 g
Lipide : 2,8 g
Carbohidrați : 31 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu