marți, 7 martie 2017

Prăjitură vegană cu nucă de cocos , umplută cu gem ( fără gluten , lapte , ouă , cacao )






          Ingrediente :

·       1 blat alb Szafi Free cu mere
·       Glazură de ciocolată ( amestecăm : 40 g de pudră de roșcove 
( aici ) , 1 linguriță de îndulcitor natural de patru ori mai dulce 
( aici ) , cremă de cocos cald ( aici ) , sau lapte vegetal )
·       45 g de nucă de cocos ras ( aici )
·       100-150 g de gem

Ingrediente blat :

·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       14 g de îndulcitor natural de patru ori mai dulce ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie
·       100 g de mere curățat
·       200 g de apă
·       După gust : 1 linguriță de esență de vanilie , coaja unei lămâi

Mod de preparare blat :

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade , suflăm o formă de tort cu ulei de nucă de cocos .

Curățăm merele , apoi o răzuim pe răzătoare mică .
Amestecăm apa cu zeama de lămâie , adăugăm îndulcitorul , vanilie , coaja de lămâie , merele .
La sfârșit adăugăm făina , le amestecăm cu un tel până se face cremos , apoi îl turnăm în forma de tort ( 27*27 cm ) .

Se coace 18-20 de minute în cuptorul preîncălzit ( depinde și de mărimea formei de tort ) .

Deoarece blatul nu conține ouă , praf de copt , nu se ridică mult , dar va fi gustos și moale .

Valoarea nutrițională a blatului pe 100 g :


Valoare energetică : 170 kcal
Proteine : 3,5 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 36 g


Asamblare prăjitură :


Coacem blatul și-l lăsăm să se răceasă . Între timp preparăm glazura de ciocolată .

Tăiem blatul în două și-l ungem cu gem . Tăiem prăjitura în pătrățele .

Ungem pătrățelele cu glazura de ciocolată , apoi le dăm prin nucă de cocos .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu