joi, 16 februarie 2017

Plăcintă vegană cu mere , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , ouă , fără zahăr adăugat )





          Ingrediente blat :

·       200 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       30 g de eritrit ( aici )
·       10 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       30 g de zeamă de lămâie
·       20 g ulei de nucă de cocos ( aici )
·       50 g de cremă de cocos ( aici )
·       20 g de apă
·       + 5 g de de amestec făină Szafi Free pentru blat alb
·       + 5 g de cremă de cocos pentru ungere aluat


Ingrediente umplutură :

·       3 mere dulci ( răzuit 382 g )
·       1 zucchini ( răzuit 38 g )
·       25 g de eritrit
·       4 g de scorțișoară măcinată
·       8 g de coajă de lămâie
·       6 g de tărâță de psyllium husk ( aici )

Pentru presărare plăcintă :

·       3 g de eritrit pudră ( aici )


Mod de preparare :

Mai întâi preparăm umplutura :
Răzuim merele și zucchini-ul , apoi le călim 12-15 minute .
Le turnăm într-o strecurătoare și-l lăsăm să se răcească .

Preparăm aluatul :
Amestecăm ingredientele uscate .

Încălzim apa , uleiul de nucă de cocos , crema de cocos și zeama de lămâie , apoi le amestecăm cu făina .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă , la temperatura camerei .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 2 bucăți .
Întindem din ambele bucăți cât un cerc cu diametrul de 20 cm .

Asamblare :

Amestecăm merele cu scorțișoară , eritrit și coajă de lămâie .

Așezăm o foaie de aluat într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 20 cm și-l presărăm cu jumătatea de tărâță de psillyum husk .
Punem peste umplutura și-l presărăm cu restul de tărâță .
Așezăm peste cealaltă foaie de aluat .
Înțepăm plăcinta în câteva locuri .

La sfârșit îl ungem cu cremă de cocos .

Coacere :

Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Înainte de servire presărăm plăcinta cu eritrit pudră și o tăiem în 12 felii .

Valoarea nutrițională pe felie :


Valoare energetică : 106,3 kcal
Proteine : 1,7 g
Lipide : 3 g                                  
Carbohidrați : 18,3 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 162,7 kcal
Proteine : 2,5 g
Lipide : 4,6 g
Carbohidrați : 28,1 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu