vineri, 17 februarie 2017

Profiterol Szafi Fitt ( fără gluten , lapte , drojdie )




          Ingrediente ( 15 bucăți ) :

          Aluat :
·       90 g de mixt Szafi Fitt pentru gogoși dietetici ( aici )
·       60 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       90 g de apă
·       3 ouă de mărimea M
·       1 praf de sare himalaya ( aici )

Cremă :
·       1 pachet de praf de budincă cu vanilie ( aici )
·       300 ml de lapte de cocos
·       2 gălbenușuri de ouă ( poate fi înlocuit cu 2 linguri de cremă de brânză )

Sos ( poate fi budincă de ciocolată ( aici ) ) :
·       200 ml de apă
·       1 lingură de ulei de nucă de cocos
·       30 g de cacao pudră ( aici )
·       20 g de eritrit pudră ( aici )
·       30 g de lapte praf de cocos ( aici )
·       1 lingură de făină de ovăz ( aici )

Mod de preparare :

Fierbem apa cu uleiul de nucă de cocos și sarea , închidem focul și amestecăm apa cu mixtul pentru gogoși .

Lăsăm aluatul să se răcească , apoi adăugăm ouăle UNU CÂTE
UNU , și le amestecăm cu mixerul .

Le amestecăm până aluatul va fi cremos ( aproximativ 2 minute la rotație mare ) .

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , formăm din aluat bilițe ( 15 bucăți ) , cu ajutorul unui poș de ornare .

Punem în cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de grade un bol cu 2 dl de apă , se coc 15 minute , apoi încă 10 minute cu ușa cuptorului puțin deschisă .

Amestecăm laptele de cocos cu gălbenușuri și cu praful de budincă , apoi le fierbem și o lăsăm să se răcească . Facem o gaură în mijlocul aluatului și-l umplem cu cremă .


Pentru sos : amestecăm apa cu uleiul de cocos și le fierbem , amestecăm ingredientele uscate , apoi le lucrăm împreună cu un tel . Le fierbem 1-2 minute și-l lăsăm să se răcească .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu