luni, 20 februarie 2017

Tort de morcovi vegan , fără gluten ( fără lapte , ouă , fără zahăr adăugat )





          Ingrediente blat :

·       250 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       60 g de eritrit pudră ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       40 g de zeamă de lămâie
·       140 g de apă
·       100 g de morcovi ( curățat )

Ungere formă de tort :

·       1 g de ulei de nucă de cocos ( aici )

Ingrediente cremă :

·       80 g de bază pentru cremă de cocos ( aici )
·       4 g de agar-agar ( aici )
·       Un vârf de cuțit de vanilie ( aici )
·       20 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       10 g de zeamă de lămâie
·       600 g de lapte de cocos

Ornare :

·       10 g de morcovi


Mai întâi preparăm crema :

Amestecăm ingredientele uscate , apoi le turnăm în lapte și le lucrăm împreună .

Le fierbem pe foc mic , până se îndensește .

Lăsăm să se răcească puțin și-l amestecăm cu zeama de lămâie .

Lăsăm crema la temperatura camerei .


Mod de preparare blat :

Amestecăm ingredientele uscate .

Turmixăm apa , zeama de lămâie și  morocovul , până se face cremă .

Încălzim lichidul de morcovi , îl turnăm peste amestecul de făină și le lucrăm împreună .

Ungem o formă de tort cu diametrul de 18 cm cu ulei de nucă de cocos .
Turnăm aluatul în ea .


Coacere :

Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Lăsăm să se răcească .


Asamblare :

Tapetăm forma de tort cu folie alimentară .

Tăiem blatul în 3 bucăți .

Punem o bucată de blat în forma de tort și o ungem cu 1/3 din cremă .
Așezăm peste cremă încă o bucată de blat și o ungem cu ½ din crema rămasă .
La sfârșit punem peste și ultima bucată de blat și o ungem cu crema rămasă .

Punem tortul în frigider , până se întărește .


Ornare :

Tăiem din morcovi fâșii de 1-2 mm grosime , și tăiem din ele forme mici ( ex floricele ) .

Înainte de servire , ornăm tortul cu forme din morcov și-l tăiem în 14 felii .


Valoarea nutrițională pe felie :


Valoare energetică : 96,3 kcal
Proteine : 2,3 g
Lipide : 3,2 g                                  
Carbohidrați : 14,1 g


Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 127,5 kcal
Proteine : 3 g
Lipide : 4,2 g                                  
Carbohidrați : 18,7 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu