miercuri, 15 februarie 2017

Prăjitură cu lămâie , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat )






          Ingrediente blat :

·       120 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       15 g de amestec făină de fibre de bambus ( aici )
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       15 g de coajă de lămâie
·       6 ouă de mărimea M
·       50 g de apă
·       8 foi de mătăcină măcinată


Ingrediente sirop :

·       20 g de zeamă de lămâie
·       20 g de eritrit ( aici )
·       10 g de apă


Mod de preparare blat :

Amestecăm ingredientele uscate .
Turmixăm ouăle cu apa , apoi le amestecăm cu făinile .

Turnăm aluatul într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 20 cm .


Coacere :

Se coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Lăsăm 10 minute să se răcească .


Preparare sirop :

Amestecăm ingredientele și le fierbem 1 minute .

Înțepăm blatul bine în multe locuri și-l ungem cu siropul de lămâie .

Lăsăm prăjitura să se răcească și-l tăiem în 12 felii .


Valoarea nutrițională pe felie :


Valoare energetică : 61,6 kcal
Proteine : 4,3 g
Lipide : 3 g                                  
Carbohidrați : 4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu