miercuri, 15 februarie 2017
Prăjitură cu lămâie , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat )
Ingrediente
blat :
·
120
g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici
)
·
15
g de amestec făină de fibre de bambus ( aici
)
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
15
g de coajă de lămâie
·
6
ouă de mărimea M
·
50
g de apă
·
8
foi de mătăcină măcinată
Ingrediente sirop :
·
20
g de zeamă de lămâie
·
20
g de eritrit ( aici
)
·
10
g de apă
Mod de preparare blat :
Amestecăm ingredientele uscate .
Turmixăm ouăle cu apa , apoi le amestecăm cu făinile .
Turnăm aluatul într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 20 cm .
Coacere :
Se coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm 10 minute să se răcească .
Preparare sirop :
Amestecăm ingredientele și le fierbem 1 minute .
Înțepăm blatul bine în multe locuri și-l ungem cu siropul de lămâie .
Lăsăm prăjitura să se răcească și-l tăiem în 12 felii .
Valoarea nutrițională
pe felie :
Valoare energetică : 61,6
kcal
Proteine : 4,3 g
Lipide : 3
g
Carbohidrați : 4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu